Спалети: Бях под голямо напрежение тези няколко дни
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Първите 20 дни бях под голямо напрежение с много неща, които трябваше да обмисля. Получих сериозна подкрепа от федерацията, което бе много важно"

Лучано Спаелти постигна първи успех начело на тима. “Скуадра адзура” надделя с 2:1 в евроквалификацията над Украйна и направи нова важна крачка към финалите в Германия през следващото лято. Той остана доволен от видяното и заяви, че към момента не критиците не трябва да бъдат твърде взискателни.

“Трябва да сме доволни тази вечер. Не може да пресираме постоянно и да не позволим нито едно центриране. Дадохме само една-две възможности на съперника. Отборът показа добър футбол и стоеше добре на терена. Нека не бъдем прекалено взискателни, защото това не е честно. През второто полувреме Украйна действаше добре на контраатака, защото, когато загубиш топката на границата на наказателното поле, те веднага се хвърлят в атака и не ги интересува дали ще загубят с 2:1 или 3:1. Ние трябваше да отбележим повече голове”, смята Спалети.

Бившият треньор на Наполи сподели впечатленията си от първите си дни като селекционер на Италия.

“Първите 20 дни бях под голямо напрежение с много неща, които трябваше да обмисля. Получих сериозна подкрепа от федерацията, което бе много важно”, призна той.