Спалети: “Няма да разчитам на футболисти, които не показват качества”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Когато допуснеш грешка, редно е да се извиниш. Ако си търсиш оправдания, ще попаднеш на хора, които са готови да те наранят. Когато си признаваш грешките, хората ще са по-склонни да те приветстват и отново да ти помогнат”, заяви Спалети на пресконференция

Селекционерът на Италия Лучано Спалети е на мнение, че в предстоящите евроквалификации с Малта и Англия неговият отбор не бива да показва нито липса на уважение, нито твърде голям респект спрямо своите противници.

„Ако нямаме уважение към противника, това ни прави самонадеяни, но пък твърде големият респект ни прави слаби. Предстоят ни два мача, които са доста трудни. Не пренебрегваме никого и нямаме проблем да излезем на “Уембли” срещу тези, които са създали футбола, и да играем така, както знаем. Мислим и за двата мача, като ще се постараем да играем със състав, който ни позволява да имаме свежи играчи и в двете ситуации. Не взимаме дългосрочни решения на базата на временни емоции.

Истинската радост е мисълта за това как хората, емигрирали на 15 години, защото са нямали възможност да се изхранват, сега прекарват два часа пред телевизора, надявайки се националният отбор да победи. Точно това искам да видя: как играчите ми тичат навсякъде заради тези хора. Няма да разчитам на футболисти, които не показват своите качества. Техните кариери ще продължат, но не и под мое ръководство. Ако винаги защитаваш своите деца, те ще станат по-слаби. Когато допуснеш грешка, редно е да се извиниш. Ако си търсиш оправдания, ще попаднеш на хора, които са готови да те наранят. Когато си признаваш грешките, хората ще са по-склонни да те приветстват и отново да ти помогнат”, заяви Спалети на пресконференция.