Спалети сменя капитана в Италия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Твърди се, че ще даде лентата на свой бивш играч от Наполи

Новият национален наставник на Италия – Лучано Сплети ще избере и нов капитан на националния отбор. Почти сигурно това ще бъде бранителят на Наполи Джовани Ди Лоренцо, а информацията е от двете издания на “Ботуша” – “Ил Матино” и “Калчомеркато”.

64-годишният треньор бе избран за заместник на Роберто Манчини, който неочаквано за футболната общественост в Италия хвърли оставка, за да поеме Саудитска Арабия. Очаква се той официално да бъде представен пред медиите до края на тази седмица.

Спалети, който сътвори истинска история с Наполи, като го изведе до “Скудетото” през изминалата кампания, вече планира и някои промени в състава на Италия. Очакванията към него са големи, след като напоследък отборът не се представяше на особено високо ниво при Манчини, а най-големият провал бе неуспехът да се класира на последното Световно първенство.

Първата голяма промяна ще бъде именно смяна на капитана. Очаква се той да даде лентата именно на Ди Лоренцо, който бе един от най-доверените му играчи в Наполи. 30-годишният бранител ще замени досегашния капитан Леонардо Бонучи, който едва ли ще получава повече повиквателни, имайки предвид неясното му бъдеще в Ювентус и фактът, че вече е на 36 години.