Спартак (Варна) готов да узакони първото място в Балчик
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Феновете подготвят синьо-бял десант на север

Безспорно най-качественият тим в Североизточната Трета лига – Спартак (Варна), гостува днес на втория в класирането Черноморец (Балчик) в среща от 28-ия кръг, осъзнавайки че победа ще осигури мечтаната промоция за Втора лига два кръга преди края на първенството.

Соколите оглавяват подреждането с 62 точки, докато отборът от Балчик е с 57.

Спартак е най-резултатният тим в групата със 73 гола, а освен това инкасира едва 9 попадения в своята врата. В изиграните до този момент мачове съставът на Васил Петров записа 19 победи, 5 равенства и допусна една-единствена загуба – с 2:3 при гостуването на Шумен в първия кръг, като варненци поведоха в резултата с 2:0.

Трябва обаче да се отбележи, че в двубоя с Шумен Соколите бяха предвождани от недолюбвания от феновете Кирякос Георгиу.

Спартак (Варна) готов да узакони първото място в Балчик 1

Привържениците на Спартак очакват с нетърпение дуела в Балчик, който започва в 17.00 часа. Голяма част от тях се събират днес в 14.00 часа до стадион “Спартак”, откъдето ще се отправят на север, за да подкрепят своите любимци.

Това ще е първия мач на Соколите от 1 май, когато разгромиха Ботев (Нови Пазар) с 5:0. В 26-ия кръг отборът почиваше, а в предишния записа служебна победа с 3:0 срещу отказалия се от участие Кубрат.

След последната тренировка наставникът Васил Петров определи и групата за двубоя с Черноморец:

Румен Русев, Иван Атанасов, Ибрям Ибрям, Мартин Паскалев, Кристиан Върбанов, Николай Иванов, Мирослав Георгиев, Тодор Кулев, Георги Георгиев, Мехмед Мехмед, Тугай Неджет, Юнуз Мустафа, Анте Бачков, Янаки Смирнов, Йоан Маринов, Генади Луго, Велислав Боев, Янчо Андреев, Мартин Янакиев, Николай Василев