Спартак Варна отстрани Крумовград в 1/16-финалите на Купа на България
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Соколите" елиминираха елитен съперник след автогол на Раян Сехнахджи

Спартак Варна зарадва своите фенове с победа в турнирa Sesame Купа на България, като записа успех над елитния Крумовград с 1:0. Единственото попадение в мача падна през второто полувреме и бе автогол на Раян Сенхаджи.

Гостите от Крумовград влезнаха като фаворити в срещата, но не успяха да отбележат дори попадение. Това бе лош дебют за Станислав Генчев, който преди дни замени Неманя Миланович на поста старши-треньор.

Спартак Варна започна силно срещата, като Н’зи се размина с попадение в началните минути. Малко след това Луан стреля покрай вратата на гостите. В заключителните минути на първото полувреме Серкан Юсеин и Алекс Колев пропуснаха добри ситуации за гостите, както и Ахмед Ахмедов от състава на “соколите”.

В 54-ата минута удар на Божидар Кацаров премина близо до вратата на домакините. Спартак Варна отговори с шут на Румен Руменов четири минути след това. В 59-ата минута Сабри се отчете със сериозен пропуск за домакините.

Така се стигна до 73-ата минута, когато Раян Сехнаджи засече центриране в собствената си врата – 1:0.

Спартак Варна задържа аванса си и взе скалпа на елитен съперник. “Соколите” мечтаят за подвиг в турнира, като след седмици ще разберат съперника си за 1/8-финалната фаза на Sesame Купа на България.

По-рано днес отборът на ЦСКА 1948 надви Марица с 1:0 като гост. Ботев Враца също продължава напред в турнира, след като в драматичен двубой, завършил 5:5 след продължения, отстрани Септември София след дузпи.