Спартак Варна срази Струмска Слава с голове след почивката
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Соклите" се доближиха на точка от третото място във Втора лига

Спартак Варна записа успех с 2:0 срещу Струмска Слава в двубой от 12-ия кръг на Втора лига. Попаденията за “соколите” паднаха през второто полувреме, като Ахмед Ахмедов и Йохан Н’Зи се разписаха.

С този успех тимът на Спартак Варна събра 22 точки и е на 4-ото място в таблицата – на една зад третия Марек. Струмска Слава остана със 17 пункта на 7-ата позиция във временното подреждане.

Домакините бяха по-активният отбор през целия мач. В 22-ата минута Ахмед Ахмедов пропусна да открие резултат след удар с глава. В 28-ата минута Румен Руменов опита далечен шут, но намери очеранията на вратата. Десетина минути след това вратарят на гостите Драгомир Петков разочарова Ахмедов.

В началото на втората част отново Петков спря аХмед Ахмедов. В 60-ата минута обаче вратарят на Струмска Слава извади топакта от мрежата. Ахмедов засече с глава подаване на Дани Начев и се разписа за 1:0.

В 67-ата минута Ахмед Ахмедов записа и асистенция на името си. Той намери Йохан Н’Зи и френският халф оформи крайния резултат 2:0.

Така Спартак Варна сложи край на серията си от две поредни загуби и се върна на победния път. В следващия кръг “соколите” се изправят срещу тима на Монтана на “Огоста”.