google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Красен Кралев заяви, че през 2021 година България ще има своите козове и при мъжете

Спортният министър Красен Кралев отдаде заслуженото на българската борба, акцентирайки върху силното представяне на женския национален отбор.

“Ние сме една от световните сили в женската борба, наред със САЩ, Япония и Русия,” заяви Кралев пред БНТ. “В това направление правим нещо голямо. Говори се за българска школа, защото имаме собствен стил и почерк.

“Имаме огромен потенциал и при подрастващите, така че можем да сме спокойни за бъдещето на женската борба. За мен Тайбе Юсеин е може би най-добрата боркиня в света. Малшансът в Рим не ѝ позволи да стигне до поредна титла, но в замяна на това Меги и Мими се представиха по фантастичен начин.

“Биляна Дудова беше на секунди от златото. Погледна часовника 10 секунди преди края на финала, а това ѝ костваше титлата.

“Новината тук е Юлияна Янева, която спечели Световната купа в Белград. Всяко едно от тези момичета не само, че ще спечели квота, но може и да донесе медал за България от Олимпийските игри.”

Кралев не пропусна да сподели възхищението си от възхода на европейския ни шампион в класическия стил Едмонд Назарян, както и да изрази надежда за силна олимпийска година на Даниел Александров, Кирил Милов, Георги Вангелов и останалите момчета.

“В мъжката борба европейският шампион Едмонд Назарян, който е едно скромно момче, изключително талантливо, с голямо сърце и огромен потенциал, даде заявка, че може да достигне и дори да надмине успехите на баща си,” коментира спортният министър.

“Той има шанс да се докаже в Токио, защото безспорно за мен той е нашият фаворит в категория до 60 кг.

“Силно представяне в Рим имаше и Даниел Александров. На Европейското първенство Кирил Милов беше със заболяване и това не му позволи по-силна изява, но съм убеден, че тези три момчета ще бъдат нашите козове за Олимпийските игри.

“За съжаление свободната борба не е на нивото, на което очакваме от дълги години да се върне. Въпреки двата медала от Световната купа, те имат какво още да покажат. Пожелавам на Георги Вангелов да се пребори за квота и да ни защитава достойно в Токио.”