Станаха ясни полуфиналите в турнира за Купата на Германия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Фрайбург-РБ Лайпциг и Щутгарт-Айнтрахт са последните четири тима в тазгодишната надпревара

Фрайбург ще бъде домакин на РБ Лайпциг на полуфинала за Купата на Германия, който ще е повторение на миналогодишния финал за трофея. Жребият за последните мачове преди финала бе изтеглен днес. В другата полуфинална двойка Щутгарт ще приеме Айнтрахт (Франкфурт), като срещите са планирани на 2-и и 3-и май. Битката за трофея ще се състои на 3-и юни на Олимпийския стадион в Берлин и с тази среща ще приключи сезона в Германия.

По пътя до тук РБ Лайпциг отстрани Борусия (Дортмунд), които са в момента на 2-о място в Бундеслигата. Фрайбург пък шокира шампиона на страната Байерн с 2:1 като гост след попадение в последните секунди.

Миналата година РБ Лайпциг спечели купата на страната и това е техният първи трофей в клубната витрина, а в последните си седем мача срещу този съперник няма поражение. Фрайбург също няма сериозен трофей до момента.

Щутгарт е печелил купата на страната за последно през 1997-а година с българската легенда Красимир Балъков в състава си, докато Айнтрахт има доста по-пресни приятни спомени с успешен финал от 2018-а година.