Стартовете за Световната купа преди Нова година оцеляха

Прочетена:11281
Стартовете за Световната купа преди Нова година оцеляха 1
3 0

Феновете на биталона могат да си отдъхнат, след като днес Международният съюз по биатлон (IBU) потвърди, че предвидените четири старта от Световната купа преди Нова година няма да бъдат отложени.

В последните седмици върлуваха редица слухове, в които се твърдеше, че състезанията ще бъдат проведени през следващата година заради увеличилия се брой заразени от коронавируса.

Все пак, във връзка с глобалната пандемия, IBU направи няколко корекции в първите четири надпревари, като основната промяна е, че те ще се проведат само на две места.

Този ход беше аргументиран с желанието на централата да сведе до минимум пътуването на състезателите. Датите на състезанията и дисциплините остават непроменени.

Първият етап от Световната купа ще се проведе по план в Контиолохати (Финландия). Промяната е, че там, а не в Йостерсунд (Швеция) ще се състои и втория кръг.

Третият и четвъртият етап пък ще се проведат в Хохфилцен (Австрия), като това включва и предновогодишния кръг, който трябваше да бъде във Франция.

Стартовете за Световната купа преди Нова година оцеляха 2

„Доволни сме, че имаме възможността да бъдем домакини на четири етапа от Световната купа за нашите спортисти и фенове,” коментира генералният секретар на IBU Никлас Карлсон. “Разбира се, разочаровани сме, че няма да посетим и четирите стадиона, където бяха планирано състезания.

Решението за януарските етапи на Световната купа ще бъде взето през октомври, а съдбата на финалните кръгове ще бъде решена през ноември.

„Възнамеряваме да проведем световното първенство, както е планирано, а през октомври ще обсъдим какво да правим с януарските етапи в Оберхоф, Руполдинг и Антхолц”, обясни членът на борда на IBU Торе Бейгард. “През ноември ще вземем решение за предолимпийската седмица в Пекин, Нове Место и Холменколен.”

Промени бяха направени и в календара на IBU Cup.

Етапите в надпреварата ще се проведат в: Арбер (Германия) – 11-17 януари и 18-23 януари; Осрбле (Словакия) – 8-14 февруари и 15-21 февруари и Риднаун (Италия) – 8-14 март.

Сподели