Венци Стефанов бие отбой за Тарханов и Стойков… засега
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Президентът на Славия Венци Стефанов изрази сериозни съмнения, че Александър Тарханов или Ангел Стойков биха заменили Златомир Загорчич на овакантения треньорски пост на Белите.

Силният човек на “Овча купел” намекна още вчера, че Стойков ще поеме юздите в най-стария столичен клуб на по-късен етап, а днес очевидно вече е получил отказ от руския специалист.

“С много добри впечатления съм от Тарханов,” заяви Стефанов. “Да, той беше първият човек, за когото се сетих, след като не успях да убедя Заги да остане.

“Но хора, моля ви, не правете интриги. Тарханов съвсем отскоро си има нов отбор. В началото на юни застана начело на втородивизионния руски Енисей.

“Що се отнася до Ангел Стойков – аз следя развитието му. Ангел е много добър треньор, чака го отлично бъдеще, защото потенциалът му е огромен. Но е рано да го хвърляме от юношите директно при мъжете и то в Първа лига.

“Ще направя всичко възможно до 12-13 септември Славия да има нов треньор. Освен Тарханов и Стойков, имам други варианти…”

Източници, близки до клуба твърдят, че след неуспешния опит да върне Тарханов в София, Стефанов ще назначи наставник за кратък период, като целта била Стойков да оглави тима след края на квалификациите на юношеския национален тим.

Обсъждани били също имената на Александър Томаш и Стойчо Стоев. Първият обаче настоявал за по-сериозен бюджет, което правело идването му на “Овча купел” трудно осъществимо.

Стоев пък допадал на Стефанов, тъй като бил опитен и уравновесен и според него можел да успокои съблекалнята след създалото се с напускането на Загорчич напрежение.