Стоичков: “Бившият ЦСКА може да бие всеки днешен гранд по света”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Камата е реалист и е наясно, че клубовете от Източна Европа в днешно време са обречени...

Най-успешният български футболист – Христо Стоичков, е убеден, че отборът на ЦСКА, в който той блестеше редом до Любо Пенев, Емил Костадинов и Трифон Иванов е способен да победи всеки от днешните световни футболни грандове.

В същото време Камата е наясно, че това романтично време, в което отборите от Източна Европа имаха сили да се противопоставят на колосите от Западна Европа вече е в историята. Тъй като всичко се свежда до пари…

“Парите промениха много футбола,” коментира Камата в интервю за германското издание “T-Online”.

“Клубовете от най-богатите страни имат най-много пари и следователно имат най-добрите отбори. Условията бяха много по-балансирани преди падането на Желязната завеса. Но сега разликата е твърде голяма.

“От това страдат много велики клубове – не само ЦСКА. Веднага щом играч от източноевропейски клуб има добър сезон, той бива разпродаден. От финансова гледна точка, разбира се, това е добре за него и клуба. Но за отбора не е добре.

“В днешно време не би било невъзможно за ЦСКА – например аз, Любослав Пенев, Емил Костадинов и Трифон Иванов да сме заедно в клуба пет години. Сигурен съм, че ние четиримата и бившият ни отбор на ЦСКА бихме могли да победим всеки отбор в света днес.

Стоичков говори и за това какви оферти е имал след Световното през 1994 година.

“Нямаше германски клуб, който да може да плати трансферната сума за мен. Освен това желаех да остана верен на Барселона. Дори не исках и да си помислям за евентуален трансфер.

“Ще ви дам няколко примера. Манчестър Юнайтед и Нюкасъл искаха да ме привлекат след световното първенство през 1994 г. Пари Сен Жермен пък ми предложи договор, който щеше да ме направи най-добре платения футболист в света. Камъкът обаче си тежи на мястото.”

Стоичков не скрива увереността си, че в скоро време ЦСКА най-после ще успее да се сдобие с нов стадион.

“Тъй като живея в чужбина, не мога да помогна с ежедневните проблеми. Най-голямата ми сила е, че познавам ЦСКА отвътре и отвън. И това, от което клубът се нуждае най-много в момента, е нов стадион.

“С предприемача Гриша Ганчев начело клубът се развива в правилната посока, така че съм убеден, че скоро можем да постигнем тази цел.”