“Столичните железничари” надделяха над Пирин у дома
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Красимир Станоев и Карлос Франса донесоха трите точки за Локомотив София срещу Пирин

Локомотив София и Пирин Благоевград завършиха при резултат 2:0 на стадиона в квартал „Надежда“ в среща от четвъртия кръг на efbet Лига.

“Столичните железничари” започнаха срещата много по-активно. След продължително разиграване от страна на домакините Ивайло Найденов подаде в наказателното поле на Пирин в 8-ата минута, където Калоян Кръстев засече, но Максим Ковальов отрази.

В следващите минути темпото бе ниско и положенията пред двамата вратари липсваха.

Красимир Станоев стреля от границата на пеналтерията на гостите, Максим Ковальов се опита да хване топката, но без успех. Галин Минков не успя да играе с топката, а вратарят на благоевградчани го повали на земята. Владимир Вълков не се поколеба и посочи бялата точка. Станоев се нае с изпълнението на дузпа и с удар в долния ляв ъгъл реализира в третата минута на добавеното време.

Локомотив София продължи с натиска си и в първите минути на второто полувреме. Карлос Франса проби отляво в наказателното поле на Пирин и намери с подаване успоредно на голлинията Калоян Кръстев, чийто удар премина покрай левия страничен стълб на вратата в 48-ата минута.

Карлос Франса успя да се откъсне зад гърба на защитниците на Пирин в 76-ата минута, след което успя да прехвърли Александър Любенов и да отбележи. Попадениято на играча на Локомотив София обаче не бе зачетен заради засада.

Заради нарушение на Борис Тютюков Локомотив София получи правото да изпълни пряк свободен удар на около 30 метра от голлинията на Пирин. Карлос Франса с много плътен изстрел прати топката над стената точно в горния ляв ъгъл на вратата, опъвайки мрежата ѝ. С този гол-шедьовър бразилецът удвои аванса на своя тим в 82-рата минута.

Така Локомотив спечели толкова важната победа през домакинските привърженици, които макар и спретнатия бой помежду си се зарадваха от трите точки тази вечер.