Страхотна новина: Sofia Open 2020 ще се играе пред публика! 1
0 0

Остава малко повече от месец до началото на петото издание на престижния тенис турнир в родната столица – Sofia Open. Днес организаторите съобщиха, че турнирът в “Арена Армеец” ще бъде с публика.

Надпреварата от сериите АТП 250 ще се проведе от 7 до 14 ноември като за някои тенисисти може да бъде последен шанс за класиране н Nitto ATP Finals. Финалът на турнира ще се играе в събота, точно преди финалите в Лондон.

След проведена сериозна дискусия с министъра на спорта Красен Кралев за организирането на състезания на закрито при спазване на строги противоепидемични мерки, бе изготвено и изпратено предложение до министерството на здравеопазването. Със Заповед № РД-01-549 на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов от 30 септември 2020 г. се въвеждат временни противоепидемични мерки на територията на България, считано от 1 октомври до 30 ноември 2020 г., сред които:

“При провеждане на спортни състезания на закрито се допуска публика, при настаняване на зрителите най-малко през една седалка и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м., при заетост на местата не повече от 50 процента”.

В близките дни се очаква и информация за билетите за Sofia Open 2020.