Световен шампион в хокея се бори за живота си
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Алексейн Емели се нуждае от спешна трансплантация на черен дроб

Една от големите звезди на руския хокей –  Алексей Емелин, ще трябва да се подложи на спешна трансплантация на черен дроб, обявиха медиите в страната. 34-годишният състезател беше транспортиран в тежко състояние от Казан в Москва, където ще бъде извършена интервенцията.

Капитанът на Авангард Омск бе откаран в клиника в Казан след първия финал от Източната Конференция на руското първенство КХЛ срещу местния Ак Барс. Тогава от клуба му съобщиха, че Емелин има контузия в долната част на тялото.

След това обаче от болницата уточниха, че Емелин е в много по-тежко състояние, тъй като е с остра чернодробна недостатъчност. Поради тази причина се наложи и транспортирането на състезателя на Авангард в московска болница, където моментално е настанен в интензивното отделение.

Алексей Емелин се състезава за Авангард (Омск) от 2018 г. Той е играл и в най-силната лига в света – НХЛ, където защитаваше цветовете на Монреал Канейдиънс и Нешвил Предатърс. С националния отбор на Русия Емелин е завоювал един златен, един сребърен и два бронзови медали от световни първенства по хокей на лед.