Талант на Челси ще играе в Бундеслигата през следващия сезон
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Давид Датро Фофана е спряган за трансфер в Унион Берлин

Наричаният новият Дидие Дрогба – Давид Фофана, който също е родом от Кот Д’Ивоар, е на крачка от трансфер в Унион Берлин, съобщава Флориан Плетенберг. Нападателят на Челси, който бе привлечен в началото на миналия сезон ще премине в столицата на Германия под наем, който няма да включва опция за откупуване. Причината за това е, че в Челси вярват, че Фофана може наистина да достигне нивото на легендарния си сънародник, ако получава повече шансове за изява, което в момента не е възможно на “Стамфорд Бридж”.

“Сините от Лондон” платиха 12 милиона евро за услугите на Фофана на Молде през лятото на 2022 година. Той бе част от звездния скъпоструващ трансферен прозорец на новия собственик на Челси – Тод Боули и за негово съжаление не получи достатъчно игрово време през първия си сезон по подобие на доста от съотборниците си.

Това обаче не трябва да отчайва Фофана, тъй като той е едва 20 годишен. Котдивоарецът се отличава със завидната си сила и мощ, както и с опасния си завършващ удар и играта си с глава.

В състава на Унион Берлин той ще може да разкрие пълния си потенциал и да придобие важни качества и опит, които ще са му нужни ако иска да играе във Висшата лига. Той дори ще има шанс да се докаже в Шампионска лига за разлика от съотборниците си в Челси, тъй като Унион Берлин се класира за “турнира на богатите”, а Челси пропусна да се класира, за който и да е от трите турнира на УЕФА.