Тарйе Бьо над всички в спринта в Контиолахти, българин в Топ 40
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Владимир Илиев завърши на 40-та позиция, а Антон Синапов финишира 55-ти

Норвежецът Тарйе Бьо се представи отлично на спринта на 10 км за мъже от Световната купа по биатлон в Контиолахти (Финландия) и спечели състезанието. Той беше безгрешен в стрелбата и много бърз на трасето, като го измина трасето за 24:03.7 минути. Бьо постигна десети успех в кариерата, но победата е специална за него, тъй като бе първа за последните две години.

Германецът Арнд Пайфер направи силно състезание, но не успя да се пребори за победата. Той остана втори като завърши на 13.9 секунди зад победителя. Лидерът в генералното класиране за Световната купа Йоханес Тингес Бьо завърши на третата позиция, след като направи една наказателна обиколка и не успя да я компенсира с по-бързо бягане, финиширайи на 29.4 секунди от победителя.

От българите най-добре се представи Владимир Илиев, след като финишира на 40-а позиция с две пропуснати мишени и пасив от 1:46.6 мин. от лидера. Антон Синапов е 55-и също с две наказателни обиколки и изоставане от 2:22.3 минути. Двамата ще участват в преследването в събота.

Владимир Оряшков допусна само една грешка в стрелбата, но остана на 95-ото място на 4:09.0 минути от победителя, докато Благой Тодев финишира 97-и от общо 105 финиширали с 3 наказателни обиколки и пасив от 4:19.2 минути.

В генералното класиране за Световната купа водач е Йоханес Тингес Бьо със 162 точки след три старта, пред Тарйе Бьо със 115. Най-предно класираният наш биатлоност е Владимир Илиев, който е 55-и със само 1 точка.