Добави коментар

Легендарният тенисист Борис Бекер се изказа доста ласкаво за представянето на Цветана Пиронкова на US Open 2020. Носителят на шест титли от Големия шлем, който работи като експерт в „Евроспорт“, сподели, че е изключително впечатлен от играта на българката срещу бившата световна номер 1 Гарбине Мугуруса и че е много трудно за една тенисистка да направи подобно завръщане.

„Това, което Цветана Пиронкова направи, е просто невероятно. Изключително е трудно за хората, които не са в професионалния тенис, да осъзнаят размера на това постижение. Трябва да отдадем огромно уважение не само на нея, но и на всички майки, които се завръщат на корта години след раждането. Ким Клайстерс стори това, Серина Уилямс също. Хубаво е, когато в Тура се случват такива неща“, сподели Борис Бекер.

„Усепхът над Мугуруса със сигурност ще даде много самочувствие и увереност на Пиронкова. Тя ще бъде много мотивирана и с огромно нетърпение ще чака да изиграе следващия мач. Най-хубавото при Пиронкова е, че тя играе без напрежение и това много ще ѝ помогне. Дори да споделя, че резултатите нямат значение за нея, всички знаем, че не е така. Никой не обича да губи. Пиронкова отстрани една от фаворитките в турнира и сега жребият изглежда много по-благосклонен към нея“ заяви още легендата Бекер.

В третия кръг на Откритото първенство на САЩ, Пиронкова ще се изправи срещу Дона Векич, която е номер 24 в ранглистата на WTA.

Добави коментар
Гласувай: