Тотален хаус цари около Лигата на нациите

Прочетена:1129
Тотален хаус цари около Лигата на нациите 1
0 0

Продължаващата все още глобална пандемия от COVID-19 сътвори същински безпорядък с предстоящите двубои от Лигата на нациите и Европейските клубни турнири. Заради различната степен на опасност в различните страни, УЕФА все още не може да потвърди, къде точно ще се изиграят мачовете от Лигата на нациите.

По програма, мачовете на България трябва да се изиграят след 20 дни, когато родните национали трябва да домакинстват на Ирландия на 3-ти септември, на 6-ти септември пък ирландците приемат Финландия. Това практически е невъзможно, тъй като след престоя си в София, ще трябва да се подложат на задължителна карантина в Дъблин.

Много страни от „стария“ континент имат наложени рестрикции за пътуващите от България, поради покачващото се ниво на заразените у нас, пише вестник „Стандарт“.

Обратния варният също е неосъществим, защото ако нашите национали гостуват в Дъблин на 3-ти септември, те ще трябва да останат под 14 дневна карантина, каквито са разпоредбите на месното правителство.

Така най-вероятно двубоят между България и Ирландия ще се проведе в една от четирите страни, посочени от УЕФА като зони, които имат право да приемат международни мачове. Това са Унгария, Кипър, Полша и Гърция. Най-добрият вариант за нашите момчета е да играем на територията на южната ни съседка.

Сподели