Тотнъм избра заместника на Хари Кейн
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Потенциалният нов номер 9 на "шпорите" вече има опит във Висшата лига

Мениджърът на Тотнъм Анге Постекоглу е набелязал заместника на Хари Кейн, твърди “Daily Telegraph”. Според изданието “шпорите” се интересуват от нападателя на Нотингам Форест Бренан Джонсън. Ръководството на Форест е склонно да се раздели с уелската си звезда, но не и за сума по-малка от 50 милиона паунда.

22-годишният Джонсън е продукт на академията на Нотингам. Той постепенно се изкачва по стълбицата в клуба и когато е на 18 години бива повикан за мъжкия отбор на “червените”. Той прекарва един сезон под наем в Линкълн Сити преди да се завърне в клуба и да се наложи като титуляр.

Джонсън бе основна фигура за Форест в сезона, в който те се завърнаха във Висшата лига. Тогава той записа 16 гола и 9 асистенции в Чемпиъншип. Дебютният му сезон във Висшата лига не бе толкова резултатен, но все пак бе доста успешен. Джонсън все участие във всички 38 мача в Премиър Лийг и записа 8 гола и 3 асистенции.

Именно бързото развитие на Джонсън може би е било причината Постекоглу да хареса именно него. Австралиецът се нуждае от млад нападател с огромен потенциал, който да развие в тима на Тотнъм. Надеждите на феновете са, че уелсецът ще успее поне малко да намали болката от напускането на емблемата на отбора Хари Кейн.