Това ли ще бъде заместникът на Маунт в Челси?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Маурисио Почетино е харесал френския талант Раян Шерки

Челси ще продължи с привличането на играчи и през месец юли. Треньорът на тима Почетино е набелязал няколко футболисти, които иска да дойдат на “Стамфорд Бридж”. Сред тях е и младият френски талант Раян Шерки, съобщава “Футбол Лондон”.

19-годишният футболист играе за отбора на Лион. Той е атакуващ полузащитник, но може да оперира и по двете крила. Играчът се представи солидно на Евро 2023 с младежите на Франция до 21 г. Шерки блесна с 2 гола и направи 1 асистенция, като с изявите си демонстрира своя талант и по-големите европейски клубове увеличиха интереса си към него.

Маурусио Почетино смята, че младата звезда на Лион може да бъде заместник на Мейсън Маунт, който продължи кариерата си в Манчестър Юнайтед. Шерки притежава нужната креативнот, визия и усет към гола, като може да бъде отлично дългосрочно попълнение на “сините”.

Контрактът на офанзивния халф с тима на Лион е до 2025 година. Според информациите, Шерки ще струва около 40 милиона евро. Челси ще може да си позволи тази сума, след като направи доста изходящи трансфери през лятото.