Добави коментар
Проблемът е станал заради прекалено големия брой хора, които са искали да гледат мача на живо

Огромна трагедия се е разразила преди снощния мач от Купата на африканските нации между Камерун и Коморски острови. Най-малко шестима души са загинали при сблъсъци пред стадион „Олембе“ в Яунде, който беше домакин на мача от 1/8-финалите.

Насери Пол Бия, губернатор на централния регион на Камерун, каза, че може да има и повече жертви. Инцидентът се е случил преди началото на мача, когато тълпите от фенове са се опитвали да получат достъп до стадиона в столицата на Камерун, за да гледат двубоя с Коморските острови.

Служители на близката болница са обявили, че е имало най-малко 40 ранени от блъскането. Местните медии съобщават, че сред пострадалите има и деца. Загиналите са били прегазени от многобройната тълпа.


„Някои от ранените са в безнадеждно състояние. Ще трябва да ги евакуираме в специализирана болница“, споделя Олинга Пруденс, една от медицинските сестри, приели ранените.Според официалните лица около 50 000 души са се опитали да присъстват на мача. Капацитетът на стадиона е 60 000, но не е трябвало да бъде пълен на повече от 80 процента за мача поради ограниченията поради пандемията от коронавирус.

Добави коментар
Гласувай:
3.5/5 - 17 гласували