Трактор удари ЦСКА, “червените” с втора загуба в Турция
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Иранският тим победи "армейците" с минимален резултат

ЦСКА се представи неубедително в контролата с иранския тим Трактор и допусна поражение с 0:1. Сафа Хади вкара единствения гол в мача през второто полувреме. Така “армейците” допуснаха второ поражение по време на зимния лагер в Турция.

Нестор Ел Маестро заложи на Димитър Евтимов като титуляр, а пред него действаха Турицов, Християн Петров, Браян Кордоба и Вион. В средата на терена за ЦСКА стартираха Юга, Марсеслино и Линдсет, а в предни позиции бяха Скаршем, Фаетон и Естрада.

ЦСКА създаде първия си голов шанс в 14-ата минута, когато Фаетон получи подаване от Линдсет. Нападателят намери Майкъл Естрада, чийто удар обаче бе блокиран. Малко след това Християн Петров стреля с глава, но вратарят на Трактор спаси.

В края на първото полувреме новото попълнение на “армейците” Скаршем предизвика спасяване на вратаря на съперника. Така първата част завърши без попадения.

В 52-рата минута иранският тим откри резултата. Появилият се като резерва Сафа Хади напредна през центъра и шутира от около 20 метра. Топката рикошира в крака на Петров и заблуди Густаво Бусато – 0:1.

ЦСКА натисна в следващите минути, но не успя да вкара гол. В 74-ата минута Амос Юга бе изгонен с втори жълт картон и за втори пореден двубой приключва срещата по-рано. След като “армейците” останаха с човек по-малко, трудно стигаха до голови положения и загубиха срещата.

В следващия си мач ЦСКА ще излезе срещу Тренчин (Словакия) на 30 януари и ще преследва първа победа в контролите.