Elitbet дава предимство на Челси срещу Астън Вила във ФА Къп
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Възпитаниците на Маурисио Почетино ще имат труден тест срещу отбора на Унай Емери

Днес ще се проведат четири срещи от 1/16-финалите на турнира ФА Къп, като в една от тях тимът на Челси приема състава на Астън Вила на ‘Стамфорд Бридж’ от 21:45 ч. “Сините” са фаворити за спечелването на срещата, въпреки колебливия сезон, който правят. В сайта на елитбет спортни залози виждаме, че ставката за победа на домакините е 2.01. Коефициентът за триумф на Астън Вила пък е 3.41, докато равенството е оценено на 3.72.

Челси ще се отправи към сблъсъка за ФА Къп в петък след вдигаща увереността победа с 6:1 над Мидълзбро. Резултатът им помогна да стигнат до финала на Купата на Лигата, след като преодоляха пасив от един гол, за да продължат напред в състезанието. “Сините” са в добра форма през последните седмици, като спечелиха пет от последните си шест мача. Междувременно те стигнаха до четвъртия кръг на ФА Къп, след като победиха Престън Норт Енд с 4:0 в предишната фаза на турнира.

От друга страна, Астън Вила имаше почивка в средата на седмицата, след като отпадна от Карабао Къп още в третия кръг. Но бирмингамци се радват на отличен сезон 2023/24, тъй като са в челната четворка във Висшата лига, изравнени по точки с Манчестър Сити и Арсенал. Астън Вила достигна тази фаза на ФА Къп след триумф над Мидълзбро като гост. Те обаче загубиха последните си седем мача като гост срещу отбори от Висшата лига за ФА Къп, като последната им победа дойде срещу Евертън на четвъртфиналите от 1999/00.

Астън Вила спечели последните си два мача срещу Челси, които се проведоха на “Стамфорд Бридж”. Те не са спечелили три поредни победи срещу тях във всички състезания от 1984 г. насам. Коефициентите на Elitbet са в полза на “сините” от Лондон, като предстои да видим дали виланите могат отново да изненадат съперника си.