Трансферна цел на Ливърпул се завърна след контузия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нищо вече не пречи на сделката между Коне и мърсисайдци

Полузащитникът на Брусия Мьонхенгладбах Ману Коне се е завърнал от контузията, която лекуваше в последните седмици, съобщиха от клуба. Това са добри новини за феновете на Ливърпул, тъй като Юрген Клоп харесва футболиста и възнамерява да убеди ръководството на клуба да изпрати оферта за него в следващите дни.

Коне е 22-годишен френски полузащитник, който се представя на доста високо ниво във Бундеслигата. Най-силните му качества са неговата физическа сила, както и издръжливостта му. Точно това може би е причината Клоп да иска да привлече именно него в състава си, тъй като всички знаем колко високо темпо поддържа Ливърпул през пълните 90 минути на двубоите.

Привличането на Коне обаче няма да е никак лесна задача. Той има договор с Борусия до 2025, което означава, че “черно-белите” няма да се съгласят да го пуснат на ниска цена. Очаква се французинът да струва между 40 и 50 милиона евро на новия си отбор, която цена обаче може да се повиши, тъй като се спекулира, че интерес към него проявяват още Пари Сен Жермен и Ювентус. По този начин може да се получи наддаване за футболиста, което ще бъде изгодно само за Борусия Мьонхенгладбах и никой друг.