Новак във Висшата лига се подсилва с опитен нидерландски страж
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тим Крул ще се завърне в елита на Англия

Опитния нидерландски вратар Тим Крул скоро ще бъде обявен като ново попълнение на новака в Премиър Лийг Лутън Таун. Той ще премине медицинските си прегледи днес, след което се очаква да бъде официално обявен от новия си отбор, тъй като те вече са постигнали договорка с Норич, които държат правата над Крул.

Крул е вратар с невероятно богат опит не само във Висшата лига, но като цяло във футбола. За 35-годишния страж спокойно може да бъде казано, че е видял “две и двеста” в най-великата игра. Той е защитавал цветовете на Нюкасъл, Брайтън, Аякс и други, с които е изпитал много възходи и падения.

Може би най-яркият момент в кариерата на Крул е невероятния мач, който направи с националния отбор на Нидерландия на Световното първенство в Бразилия през 2014 година. Тогава, на четвъртфиналите неговата родина се изправи срещу Коста Рика, а той бе оставен на резервната скамейка за сметка на Яспер Силесен. Когато обаче резултатът в редовното време остана равен и всичко случващо се на терена сочеше към изпълнение на дузпи, Луис ван Гаал направи гениална смяна, заменяйки Силесен с Крул, който е известен с умението си да спасява дузпи.

В решителния момент на изпълнение на 11-метровите наказателни удари, Крул вдъхна надежда на своята страна още при второто изпълнение когато отрази  ударът на звездата на Коста Рика – Брайън Руис. Последваха точни удари от бялата точка на неговите съотборници, след което дойде новия блестящ момент на Крул, който отрази втора дузпа и прати Нидерландия на полуфиналите.

Именно тези легендарни моменти на Крул може би са били в основата на решението на борда на Лутън на привлече ветерана в техния състав.