Треньорът на бразилците с рекорд по оплаквания
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тите се оправда с всичко, но не каза и дума за недостатъчно добрата игра на своя тим

Селекционерът на Бразилия Тите проплака след загубения финал в Копа Америка, насочвайки стрелите на гнева си на всевъзможни места.

Той се оплака от анти-футбола на шампиона Аржентина, който направил така, че двубоят да се играе на бавни обороти, от организаторите, като дори атакува президента на своята страна.

“Искахме да играем, но имаше много анти-футбол,” заяви Тите. “Нарушения през цялото време, бяха необходими векове, за да продължи мачът.

“Нямаше темпо. Тяхната стратегия беше такава. Аржентина е с много силна защита, има страхотен вратар. Имат и добри смени.

“Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро се намеси и се съгласи да бъде домакин на всички 28 мача, но планирането беше прибързано, проблематично за участващите отбори и играчи.

“Много може да се желае от организацията. Теренът беше лош. Играчите бяха изложени на прекомерен риск. Това не бива да се случва в голям турнир като този.

“Говоря конкретно за отговорния човек Алехандро Домингес, който е президент на КОНМЕБОЛ. Говоря за него, за организирането на турнира за толкова кратко време.”