Трети пореден успех за Аржентина в квалификациите за Мондиал 2026
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лионел Меси се появи в игра за "гаучосите" след почивката

Световният шампион Аржентина постигна трети пореден успех в квалификациите за Мондиал 2026. В ранните часове на днешния ден „гаучосите“ победиха коравия тим на Парагвай с минималното 1:0 на стадион „Монументал“ в Буенос Айрес, като Николас Отаменди бе големият герой, разписвайки се още в третата минута. Така “гаучосите” продължиха перфектния си рекорд в зона КОНМЕБОЛ и са с три победи от три срещи.

Звездата на световните шампиони Лионел Меси остана на резервната скамейка, като се появи на терена 10 минути след началото на второто полувреме. В последните седмици Меси лекуваше контузия и наставникът на Аржентина реши да не го натоварва със старт от първата минута.

Двубоят за Аржентина започна по отличен начин, след като домакините вкараха ранаен гол. Родриго Де Пол изпълни ъглов удар и Отаменди реализира с удар от воле. За опитния бранител това първи гол от повече от 5 години за националния тим.

Аржентина се защитаваше добре, но създаваше малко шансове за ново попадение. Въпреки влизането на Меси в игра след почивката домакините не успяха да сложат точка на спора. Парагвайците дори имаха шансове за изравнителен гол, но в крайна сметка загубиха срещата.

След тази си победа, тимът на Аржентина е лидер с 9 точки, докато Парагвай заема 8-о място с 1 точка. Втори в класирането е отборът на Бразилия със 7 пункта, следван от Колумбия с 5.

В друга среща от квалификациите днес, Бразилия направи реми 1:1 с Венецуала у дома. Защитникът Габриел вкара за “селесао” в началото на втората част, а техният съперник стигна до ремито с гол в 85-ата минута на Едуард Бело.