Тревога в Арсенал – бразилски национал с контузия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Габриел Магаляеш получи контузия в дебюта си за националния отбор на Бразилия

Централният защитник на Арсенал Габриел Магаляеш може да не бъде на разположение на Микел Артета в следващите седмици. Бранителят се контузи при своя дебют за националния отбор на Бразилия, като взе участие при разгрома над Боливия с 5:1 в квалификация за Световното 2026, информира “Сън”.

Защитникът оставаше резерва при предходните си повиквателни за националния отбор на Бразилия. В мача с Боливия, Магаляеш най-после получи място сред титулярите и бе близо да запише пълни 90 минути. Футболистът на Арсенал обаче бе сменен няколко минути преди края на редовното време. Бранителят веднага седна на скамейката и сложи лед на своето бедро. Ако Магаляеш е аут от състава на Артета за предстоящите мачове, то ще бъде нова неприятна новина за мениджъра на Арсенал, тъй като друг защитник – Юриен Тимбър, се контузи тежко в началото на сезона.

Габриел Магаляеш бе основна фигура за Арсенал през миналия сезон. От началото на настоящия сезон централният защитник взе участие в три от първите четири двубоя на “топчиите”, като записа общо 145 минути в тях. Магаляеш бе на терена във всичките 90 минути при успеха над Манчестър Юнайтед в последната среща на “артилеристите”.