Три потенциални дестинации за Деле Али, за да се спаси от Моу
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Деле Али е изпаднал в немилост при Жозе Моуриньо

Деле Али бе един от най-известните атакуващи халфове в Англия до преди година, а в момента той е играч, който рядко се появява в игра за тима на Тотнъм. Английският национал имаше невероятно въздействие върху играта на “шпорите” при Маурисио Почетино, но след идването на Жозе Моуриньо в Тотнъм, то нещата за Али се промениха в отрицателна посока.

Общият брой от 63 гола от 228 участия е доста впечатляващ за халф. През 2017 г. Али стана полузащитникът, който най-бързо е достигнал 20 гола във Висшата лига, задминавайки играчи като Лампард, Стивън Джерард и Пол Скоулс. По-рано тази година английският национал отбеляза 50-ия си гол за Тотнъм, като отново направи това по-бързо от гореспоменатите легенди.

Въпреки всичките му положителни качества и подвизи само на 24-годишна възраст, формата на Али е все по-лоша. Все пак в началото на ерата на Моуриньо, Али бе ползван с доверие от португалеца. Но през новия сезон обаче Деле стартира като титуляр в само три мача във всички състезания. През януари със сигурност има голяма вероятност английският национал да напусне Тотнъм. Желаещи да го вземат със сигурност ще има, като ще разгледаме три потенциални дестинации, към които бившият играч на МК Донс може да се присъедини.

Пари Сен Жермен

Най-големият фаворит за подписа на Али е ПСЖ. Веднага след като стана ясно, че ситуацията на Деле Али в Тотнъм далеч не е сигурна, френските шампиони се нахвърлиха, опитвайки се да подпишат с английския национал под наем през летния трансферен прозорец. Тяхното предложение обаче бе отхвърлено от Тотнъм, което остави всички озадачени, като се има предвид, че оттогава Моуриньо почти не е разчитал на него. Въпреки че офертата на парижани бе отхвърлан се смята, че те още имат интерес към 24-годишния футболист. Ако ПСЖ привлече англисйкия национал, ще се сдобие с играч, който може да добавя голове от полузащитата, което може да помогне за облекчаване на тежестта върху нападателите.

Милан

Италианският гигант Милан надига глава и добавянето на качествен полузащитник като Али в състава им ще бъде от голяма полза. Стефано Пиоли има Хакан Чалханоглу в ролята на No10 в момента, както и Брахим Диас, който се справи доста добре този сезон, но е под наем от Реал Мадрид. И тъй като договорът на първия би трябвало да изтече в края на кампанията, той е свързан с напускане на клуба. По този начин добавянето на още един централен атакуващ полузащитник към редиците на “росонерите” би било правилен ход. Макар да е вярно, че Али не е с идентичен стил на игра като Чалханоглу, фактът, че той може да допринесе с ценни голове от халфовта линия и да създава шансове за гол за Ибрахимович, със сигурност кара Милан да се замисли дали да не отправи оферта за футболиста.

Реал Мадрид

Реал Мадрид има странно начало на сезона, което постави мениджъра Зинедин Зидан под натиск в ранните етапи на кампанията. Липсата на голове продължава да бъдат проблем, като се има предвид, че Лос Бланкос остава прекалено разчитащ на Карим Бензема да бележи голове. Привличането на Али не само ще спомогне за облекчаване на част от натиска върху французина, но и ще помогне за укрепване на халфовата линия на Реал Мадрид.