google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Латвийката Баиба Бендика, треньорът на тима Илмар Брикис и литовецът Каукенас с позитивни проби

Двама души от латвийския отбор по биатлон и един литовец са дали положителни проби при направени тестове за коронавирус само няколко дни преди първия старт за Световната купа в Контиолахти (Финландия), съобщават федерациите на балтийските страни.

Биатлонистката Баиба Бендика, която остави добри впечатления с изявите си в няколко смесени щафети, състезавайки се редом до Андрейс Расторгуйевс, е сред заразените.

Положителни тестове са дали също треньорът Илмар Брикис, както и литовският сътезател Томас Каукенес, който тренира с отбора в последните седмици.

Бендика и Каукенес се включиха в наскоро провелата се Купа на Швеция в Идре, където 29-годишната Бендика, която може да се похвали с 9-о място в преследването в старта за Световната купа в Антхолц-Антерселва (Италия) миналия сезон, завърши също на девета позиция.

В състезанието в Идре участваха също биатлонисти от Чехия, Естония и страната домакин. На този етап международната федерация IBU не е обявила дали те подлежат на някакви ограничения.

Със сигурност Бендика и 30-годишният Каукенес ще пропуснат стартовете в Контиолахти, които са предвидени за 28 и 29 ноември.