Лутън Таун триумфира на Уембли и си осигури място във Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Те ще получат сериозна парична награда, с която да подсилят отбора си

Лутън победи  Ковънтри след изпълнение на дузпи и се превърна в последния тим, който си осигури място във Висшата лига през следващия сезон. Редовното време и продълженията завършиха при резултат 1:1. При дузпите обаче нервите на играчите на Лутън се оказаха по-здрави и те се поздравиха с трофея.

Лутън просто прегази Ковънтри през първата част. Символичните гости отбелязаха общо три гола, но два от тях бяха отменени. Единственото попадение, което бе зачетено бе дело на Джордан Кларк, който вкара в 23-ата минута след бърза триходова атака на Лутън и брилянтни индивидуални действия на Илайджа Адебайо.

През втората част обаче Ковънтри се върна в мача с гол на Густаво Хамер. Той се разписа от границата на наказателното поле след добро подаване на Виктор Гьокереш.

До края на редовното време не паднаха повече попадения. В 117-ата минута обаче феновете на Лутън изригнаха, тъй като Джо Тейлър вкара гол. Той обаче бе отменен от ВАР, заради игра с ръка.

При изпълнението на първите 5 дузпи и двата тима бяха безгрешни. Лутън не сбъркаха и при шестата, но тогава Фанкати Дабо пропусна за Ковънтри и изпрати Лутън във Висшата лига.