Троицки за Australian Open: “Един голям провал!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Куп от асовете на световния тенис са бесни от наложените мерки

Сърбинът Виктор Троицки стана поредният тенисист, който засипа с унищожителни критики организаторите на започващия на 8 февруари Australian Open за начина, по който са третирани състезателите.

Редица от най-добрите тенисисти в света за затворени в хотелите си като част от задължителната за Австралия карантина, като не им се позволява дори да напускат местата, в които са настанени.

“Пълен ужас, пълен хаос!” реагира гневно Троицки на случващото се пред сръбското издание “Спортски Журнал”. “Ако знаех, че ще сме в такива условия, изобщо нямаше да идвам в Австралия. Направих големи усилия и жертви, за да съм тук. Не виждам смисъл, това не е нормална среда за спортисти.

“14 дни затворен, не тренирам, не излизам, нямам въздух. Какъв Голям шлем?! Как очакват да издържа пет сета на корта без подготовка? Всичко това е един голям провал.”

Троицки, който е 202-и в световната ранглиста премина през три квалификационни мача в Доха, за да стигне до Мелбърн и основната схема на Australian open.

Неговият приятел, сънародник и световен №1 – Новак Джокович, също открито показа неудоволствие от случващото се, като дори написа писмо с искания от името на играчите. Той обаче е при по-различни условия и с привилегии, настанен в Аделаида.