google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Три от жените ни, двама от мъжете и ваксмайсторът с положителни тестове

Българските национални отбори по биатлон няма да вземат участие в днешните щафети от поредния старт за Световната купа в Оберхоф заради положителни проби при направени тестове за коронавирус.

Три са положителните проби при жените – на Милена Тодорова, Даниела Кадева и Мария Здравкова, две при мъжете – на Благой Тодев и Димитър Герджиков при мъжете, а освен това с положителен тест е и васкмайсторът Стефани Попова.

Всички български състезатели и треньори са тръгнали от подготвителния лагер в Поклюка (Словения) преди седмица с отрицателни проби. Веднага след пристигането си в Оберхоф (Гер) те са подложени на нови тестове, които също бяха отрицателни.

Днес обаче българският щаб е бил изненадан с обявлението за шестте положителни проби.

Все още не е ясно какво ще е решението на местните власти и на Международния съюз по биатлон (IBU) за това колко време българите ще бъдат под карантина и кога отново ще могат да участват в състезания.

Ако се наложи 14-дневна изолация, това няма да позволи на нашите да стартират както на следващия кръг за Световната купа отново в Оберхоф, така и на последния етап за януари в Антхолц (Ит).