Тунчев продължава да чака (незнайни) футболисти... на проби 1
1 0
Босът на Черно-белите смята, че Митко Илиев заслужава отново да е Играч на годината

Наставникът на носителя на Купата на България Локомотив (Пловдив) Александър Тунчев направи неособено успешен опит да убеди, че подготовката на отбора върви по план.

Не е тайна обаче, че на “Лаута” са разтревожени от факта, че в средата на януари все още няма никакви нови попълнения, които да заменят напусналите, като единствено с Черно-белите тренира синът на спортно-техническия директор Георги Иванов – Александър Иванов.

Тунчев заяви, че тепърва в Пловдив може да пристигнат играчи на проби, без да има каквато и да е яснота кога и какви футболисти се очакват.

“Най-важното е, че няма контузени футболисти,” дипломатично опита да оправдае неловката ситуация Тунчев. “Всички тренират наравно и се движим по план. В близките дни очаквам нови футболисти на проби.

“Очаквам да пристигнат двама-трима играчи, които ще наблюдаваме. Тепърва е много рано да давам оценка за Александър Иванов. За момента се справя добре и времето ще покаже дали може да остане в Локомотив. Към момента той е част от отбора.

“Трябват ни нови футболисти на две-три позиции. Не искам точно да уточнявам на кои позиции търсим футболисти. Ние си знаем на кои ни трябват. Искам новите футболисти да пристигнат и след това ще коментирам нещо повече. Към момента напускащи футболисти няма. Интерес към наши играчи със сигурност има, но на този етап нямам информация за това дали някой от настоящите футболисти на Локомотив ще бъде продаден”.

“Момчетата от школата, които тренират с Локомотив в момента, за първи път провеждат подготовка с мъжки отбор. Стараят се, опитват се. Времето ще покаже дали ще вземат участие в предстоящите мачове на Локомотив през сезона. Разбира се, тяхното желание също ще го покаже”.

“За мен в контролата с Марица (Пловдив) важен не е резултатът, а отборът да се подготвя и да се натоварим достатъчно. За нас това ще бъде една тренировка”.

“Митко Илиев показа не само тази година, а и предишната, че заслужава да бъде Футболист на годината. Надявам се, че тези, които гласуват, ще изберат по най-правилния начин. Ще бъдем щастливи, ако той отново е Футболист на годината”.