Турнирът във Варшава също носи точки за класиране на Олимпиадата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Откритото първенство на Полша „Зьолковски и Питласински“ бе добавено към листа с турнири, които ще осигуряват точки за класиране на Олимпиадата в Токио идното лято.

Новината бе съобщена от световната федерация по борба United World Wrestling, която се стреми да запълни празнината, оставена след отлагането на няколко състезания заради глобалната криза с коронавируса.

Традиционната надпревара във Варшава ще се проведе между 4 и 8 ноември, като по същото време Пловдив трябва да бъде домакин на турнира “Дан Колов – Никола Петров”. 58-ото издание на най-силния международен турнир на територията на България трябваше да се проведе през април, но също бе отложен заради пандемията.

“Зьолковски и Питласински” никога досега не е бил част от ранкинг турнирите, на които участниците могат да печелят точки за Олимпийски игри.

В началото на следващия месец – на 5-ти октомври, световната централа ще проведе работна среща, на която ще се дискутират плановете за предстоящите световни първенства, които трябва да се проведат през декември в сръбската столица Белград.