УЕФА потвърди: Арената на Лудогорец е готова за евро-мачовете
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Без заразени с коронавирус, единствено Мавис Чибота ще липсва срещу Антверп

Европейската футболна централа УЕФА потвърди, че стадион „Хювефарма Арена” – домашната арена на Лудогорец, е напълно готов за предстоящия сблъсък на Орлите срещу белгийския Антверп от груповата фаза на Лига Европа.

Дебютният двубой на българския шампион в групата е утре от 22.00 часа. В потока са още английският Тотнъм Хотспър и австрийският ЛАСК Линц.

Съоръжението е приведено във вид, отговарящ на всички изисквания от управителното тяло. На всички ходове са поставени предупредителни табели за феновете във връзка с противоепидемичните мерки.

В същото време от Лудогорец обявиха, че направените тестове са показали, че сред играчите и треньорския щаб на отбора няма заразени с коронавирус.

“Няма заразени с COVID-19 в навечерието на мача с Антверпен от Лига Европа,” съобщи българският шампион. “Всички резултати от задължителния PCR тест, който се прави преди всяка среща в европейските клубни турнири, са негативни.”

Добрата новина за чешкия наставник Павел Върба е, че ще може да сглоби оптимален вариант на стартовата си единайсеторка, тъй като единственият отсъстващ ще бъде Мавис Чибота.

“Футболистите продължават подготовката си за двубоя с белгийците, като треньорът Павел Върба ще може да разчита на всички играчи с изключение на Мавис Чибота,” информираха от клуба от Разград.