УЕФА тресна сериозно наказание на Левски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Левски ще бъде глобен с 40 000 евро от УЕФА заради дискриминиращо поведение на привържениците си по време на мача срещу Шкупи в Скопие миналата седмица.

Левски ще бъде глобен с 40 000 евро от УЕФА заради дискриминиращо поведение на привържениците си по време на мача срещу Шкупи в Скопие миналата седмица. В доклада на УЕФА се посочва като причина “обидни скандирания на етническа основа, политически лозунги, както и ексцесии в гостуващия сектор на стадиона”.

На “сините” освен това ще им бъде отнето правото да продават билети за феновете си в следващото гостуване в евротурнирите. В случай на повторно провинение, тимът ще бъде лишен частично от публика в следващото си домакинство в Европа на Герена.

Ето и какво излезе от официалния сайт на Левски по случая:

Уважаеми привърженици, Уведомяваме Ви, че Дисциплинарната комисия към Европейската футболна асоциация се произнесе относно констатираните нарушения на първата среща от 2-ия предварителен кръг на UEFA Conference League 2023/24 „ФК Шкупи“ – „ПФК Левски“ на 27.07.2023 г. в Република Северна Македония, налагайки глоба от 40 хиляди евро за дискриминационно поведение в трибуната с привърженици на „ПФК Левски“, включващо скандирания на етническа основа и политически лозунги, както и ексцесии в гостуващия сектор.

„ПФК Левски“ получи забрана за продажба на билети на своите привърженици за следващото гостуване на отбора в Европейските клубни турнири. При ново провинение в следващото домакинство на отбора от Европейските клубни турнири, стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ ще бъде частично затворен. Отново се обръщаме към всички привърженици да подкрепят отбора на реванша срещу „ФК Шкупи“ в София на 3 август без прояви на агресия, насилие, расизъм, дискриминация, ксенофобия и политически лозунги, тъй като те могат да донесат допълнителни тежки наказания от УЕФА на любимия ни клуб.