Уейн Рууни: Райс има характер и може да бъде лидер в Арсенал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Той ще бъде ключов играч ако Арсенал се бори за титлата. Той трябва да бъде лидер на този отбор. Той има характер и мисля, че ще се справи."

Легендата на “трите лъва” и “червените дяволи” Уейн Рууни изрази мнението си, че вече бившата звезда на Уест Хям Юнайтед – Деклан Райс ще е лидер в Арсенал. Полузащитникът стана част от състава на „топчиите“ след рекорден трансфер на стойност от 105 милиона паунда.

Непременно всички ще очакват много от него, а той ще замени в средата на терена тръгналия си Гранит Джака. Той вече се присъедини към лятната подготовка на тима в столицата на Щатите и съвсем скоро ще дебютира за “бяло-червените”.

Рууни, който води състав от футболисти играещи в Мейджър Лийг Сокър, загуби именно от Арсенал с категоричното 0:5 в приятелски мач, се изказа по изключително хубав начин за новото попълнение на лондонският тим:

„Той ще бъде ключов играч ако Арсенал се бори за титлата. Той трябва да бъде лидер на този отбор. Той има характер и мисля, че ще се справи. Видях Франк Лампард, който наскоро ми каза, че ако Райс беше в Челси, щеше да е капитан следващите 10 години“.