Унгарски фенове се включват на протеста срещу БФС
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Около 300 фенове на Унгария са пристигнали в София

Тази вече Унгария гостува на България в европейска квалификация. Гостите няма да се радват на подкрепа от трибуните, тъй като мачът ще се играе без публика. Двубоят е от ключово значение за маджарите, които при равен или победа ще се класират за Евро 2024. Над 2000 запалянковци от Унгария смятаха да пътуват за двубоя, но затварянето на трибуните осуети плановете им.

Според информация на bTV, в България вече са пристигнали 300 гости от Унгария. Някои от тях ще присъстват на протеста срещу БФС. Други фенове на маджарите ще гледат двубоя в заведение в центъра на София.

След 17 ч. центърът на столицата ще бъде блокиран и от агитки на клубове от цялата страна. Над 1600 полицаи ще бъдат ангажирани с опазването на реда. Очаква се да бъде спряно движението по големи столични булеварди. Фенове на ЦСКА, Левски, Локомотив София, Ботев Пловдив, Локомотив Пловдив, Берое, Черно море, Славия и др. са потвърдили присъствието си на протеста срещу управлението на БФС.

В същото време СДВР предприема специални мерки заа двубоя и протеста срещу БФС. От полицията призовават за мирно протичане на протеста.