България излиза срещу Унгария в дебюта на Илиан Илиев
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Европейската квалификация бе белязана от скандални събития, но е време за футбол

Българският национален отбор се изправя срещу Унгария днес от 19:00 ч. на “Васил Левски”. Това е дебютът на Илиан Илиев начело на България. Специалистът и неговите футболисти ще играят без публика срещу унгарците, тъй като БФС се погрижи двубоят да се играе при закрити врати.

Илиан Илиев поема България в тежък момент. Треньорът на Черно море ще се стреми да съживи националния отбор. България няма победа в мачовете си през 2023 г. и записва загуба след загуба. В квалификационната ни група за Евро 2024 сме на последното място – дори зад Литва, която ни победи в София през миналия месец. България загуби с 0:3 от Унгария в Будапеща по-рано тази година и сега ще има трудна задача да спре по-класния си съперник.

“Лъвовете” все още имат някакъв минимален шанс за Евро 2024. Те завършиха на второ място в своята група в Лига C в турнира Лига на нациите, което ги поставя в надпреварата за плейофите. Това обаче ще зависи от това колко отбора от тяхната лига се класират директно за Евро 2024 през следващата година. Националите ни загубиха четири от шестте си квалификации. В момента те са в поредица от четири загуби и бяха победени с 2:0 от Албания в приятелски мач, което бе последното им излизане на терена.

Унгария ще гарантира мястото си за Германия следващото лято, ако успее да победи днес. Тъй като спечелиха последните две срещи с България, маджарите ще бъдат уверени, че ще си свършат работата. Възпитаниците на Марко Роси спечелиха 14 точки от своите шест квалификации. Те спечелиха четири и завършиха наравно в другите два мача, за да бъдат единствената непобедена страна в група G. Маджарите, които имат още един мач след гостуването си в София, са с преднина от една точка на върха в квалификационната група.