Унгарски журналисти са разочаровани от стадион “Българска армия”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

В навечерието на двубоя между България и Унгария от баражите за Евро 2021, унгарски журналисти използваха визитата си в София, за да посетят стадион “Българска армия”. Журналистите от Будапеща са останали доста изненадани и разочаровани от моментното състояние на дома на ЦСКА.

Журналистите, които са от най-посещавания спортен сайт в Унгария – nemzetisport.hu, отбелязват, че ако зависеше единствено от състоянието на стадионите, Унгария щеше победи България убедително, съобщава sportlive.bg.

“Въпреки че ЦСКА е рекордьор по титли в България, това далеч не си личи от техния стадион. Разхождайки се там, гледката към съоръжението, което бе доста оспорено от железните зъби на времето, се разкри пред нас. Червените седалки в най-добрия случай са покрити с прах и мръсотия, а на някои места липсват парчета от тях. Напуканият бетон между редовете седалки, повърхността на пистата за бягане, заобикаляща терена, се е скъсала на няколко места, докато на колоните до площадката има фланелки, шапки и шалове, плячкосани от съперникови отбори. Те висят там като реликва”, отбелязва nemzetisport.hu.

“Стадион “Българска армия” има място в историята на унгарския футбол, тъй като националният отбор играе първия си мач от квалификации за Световно първенство именно на това съоръжение през март 1934 година”, пише още унгарската медия.