Уокър каза “да” на Байерн Мюнхен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бранителят ще започне ново предизвикателство

Защитникът на Манчестър Сити Кайл Уокър е на крачка от сензационен трансфер в Байерн Мюнхен, съобщава журналистът на “Sky Sports” Флориан Плетенберг. Според информацията Уокър е договорил личните си условия с баварците и сега единственото, което остава е двата клуба да се разберат помежду си за трансферната сума, която немците ще трябва да платят.

Кайл Уокър акостира на “Етихад” през 2017 година като за него “гражданите” платиха малко на 50 милиона евро на Тотнъм. До този момент той бе печелил само титлата в Чемпиъншип с Куинс Парк Рейнджърс. Под ръководството на Пеп Гуардиола обаче той спечели невероятните 14 трофея, сред които са титлите във Висшата лига, ФА Къп, Карабао Къп и Шампионска лига. Тези му постижения го превърнаха в същинска легенда на Манчестър Сити.

Очаква се Сити и Байерн да се разберат за сума от 15 милиона евро плюс добавени бонуси. Причината за ниската цена на Уокър е неговата възраст и контрактът му, който изтича след края започващия скоро сезон.

Уокър ще замени друг свой съотборник от Ман Сити в тима на Байерн Мюнхен – Жоао Кансело. Баварците се надяваха да привлекат Кансело първоначално, но неговата цена бе около 4 пъти по-висока от тази на Уокър, което се оказа пречка за немския колос.