Уокър каза последната си дума! Ето къде ще играе през следващия сезон
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Англичанинът реши да остане на "Етихад"

Бранителят на Манчестър Сити Кайл Уокър е взел официално решение да остане в Манчестър Сити и през следващия сезон и да отхвърли предложението на Байерн Мюнхен, твърди Руди Галети. Англичанинът ще подпише нов договор с “гражданите” при по-добри условия за него съвсем скоро. За момента обаче не е ясно колко годишен ще бъде този контракт.

Преди няколко седмици немския колос Байерн Мюнхен започна сериозна офанзива за привличането на Уокър. Баварците се надяваха да се сдобият с подписа на бранителя още преди началото на август, но това така и не се случи. Уокър бе толкова желан от Байерн, тъй като той е играч от световна класа с много години опит зад гърба си. Освен това старият му договор изтичаше през 2024 година, което означава, че той нямаше да излезе никак скъпо на новия си отбор.

В крайна сметка обаче Пеп Гуардиола успя да убеди Уокър да остане на “Етихад” за поне още година или две. Националът на Англия е толкова важен за мениджъра си, защото е изключително интелигентен играч, който може да играе еднакво добре на няколко позиции.