Успешно завръщане на тепиха за голямата Тайбе Юсеин
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Една от големите ни олимпийски надежди напомни за най-добрите си дни, печелейки бронз в горната категория в първата си изява след близо едногодишна пауза

Световната шампионка Тайбе Юсеин направи впечатляващо завръщане на тепиха след продължително възстановяване след претърпяна операция, печелейки бронзов медал на открития шампионат на Полша.

Успешно завръщане на тепиха за голямата Тайбе Юсеин 1

Българската състезателка се окичи с отличието в по-горната за нея категория до 65 килограма, като състезанието беше последна проверка преди очакваните с огромен интерес Олимпийски игри в Токио.

В първата си схватка Юсеин се справи с Криста Инзе (Румъния), надигравайки я с 2:0 технически точки, но на полуфиналите отстъпи с 0:3 на двукратната бронзова медалистка от световни първенства Хена Йохансон (Швеция).

Тайбе успя да се мобилизира и в двубоя за бронзовия медал надделя с 3:2 в оспорвана битка с представителката на домакините Камила Кулвицка.

През септември Юсеин, която си осигури квота в категория до 62 килограма за Игрите в японската столица още на световния шампионат през 2019 години, претърпя успешна операция на скъсана предна кръстна връзка на коляното.

Самата Тайбе не скри задоволството си от успешното завръщане на тепиха и съвместната работа с треньора на националния тим Петър Касабов.

“След едногодишно отсъствие, завръщане на тепиха с отличие бронзов медал. Един страхотен екип , който се сработва идеално – Тайбе Юсеин и Петър Касабов!,” сподели тя след края на турнира в Полша.