google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Легендарният треньор почина след кратко боледуване

Поклонението пред тленните останки на Стойчо Иванов ще се състои утре, 11 ноември в новия участък на траурен парк в Кюстендил, съобщи Българската федерация по борба.

Една от най-големите фигури в историята на борбата в Кюстендил си отиде от този свят след кратко боледуване.

Иванов беше изпълнителен директор на борцовия клуб “Васил и Георги Илиеви”, кръстен на двамата братя, които като юноши извоюваха най-големите си успехи на тепиха именно под негово ръководство.

Роденият на 4 декемри 1953 година в Бобошево Иванов превърна борбата в един от най-успешните спортове в югозападния град, като по време на треньорската си кариера подготвя куп борци, стигнали до отличията в национални и международни турнири.

Треньор по борба в спортното училище в Кюстендил от 1976 година до смъртта си.

Стотици спортисти, приятели, познати и колеги изразиха своята болка към човека, треньор и приятел, какъвто несъмнено бе Стойчо Иванов.

Дори в последните си дни, когато състоянието му се влоши и непрекъснато беше с висока температура, той не преставаше да говори с надежда и любов за борбата в Кюстендил.

Макар и отпаднал, той продължаваше да споделя болката си от проблемите на клуба “Васил и Георги Илиеви”.

“Само да минат няколко дни и да се оправя,” промълвяваше трудно той.

Бате Стойчо беше от онази порода изчезващи мъже, за които изречената дума пред приятел е закон. За които протегнатата мъжка ръка означаваше много повече от жест…

Почивай в мир, бате Стойчо!