Утре решават окончателно за световното първенство
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
UWW отложи решението си с няколко дни, четири държави вече обявиха, че няма да участват

Утре United World Wrestling (UWW) ще обяви окончателното си решение относно провеждането на световното първенство по борба в Сърбия.

Международната федерация проведе свое заседание в петък и именно тогава трябваше да стане ясно дали очакваната с огромен интерес надпревара ще се състои, но в крайна сметка беше съобщено, че решението ще бъде обявено на 10 ноември.

Утре решават окончателно за световното първенство 1

Според предварителните планове, първенството в трите дивизии – свободен стил, класически стил и жени, трябваше да се проведе в Осло, Норвегия, но усложнената обстановка заради глобалната пандемия наложи преместването в Белград.

Дните, в които сръбската столица трябва да е домакин на надпреварата, са между 12 и 20 декември.

Заради ширещата се криза с коронавируса обаче четири страни вече обявиха, че няма да изпращат свои състезатели в западната ни съседка.

Още преди три седмици федерацията на САЩ съобщи, че след подробно разглеждане на данните, свързани с разпространението на COVID-19 е преценила, че “не би било в интерес на спортистите” да участват в първенството.

След това последваха откази от страна на Япония, Казахстан и Куба – ходове, които не се понравиха на президента на UWW Ненад Лалович, който продължава да вярва, че надпреварата може да се състои и дори прави опити да разубеди някои от четирите федерации да променят решението си.

Утре решават окончателно за световното първенство 2

Според вицепрезидента на UWW Михаил Мамиашвили, който оглавява и руската федерация по борба, обаче над 70 страни вече са потвърдили намеренията си да участват в първенството в Сърбия идния месец.

През изминалия уикенд в руската столица Москва се състоя силния международен турнир “Гран При на Москва – 2020”, в който участваха борци от девет държави.