UWW потвърди датите за олимпийските квалификации
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Датите за оставащите три континентални олимпийски квалификации бяха потвърдени от United World Wrestling (UWW), като световната федерация по борба актуализира международния си календар.

Управителният орган бе потвърдил още през май, че домакините на квалификациите няма да бъдат променяни – Сиан (Китай) за азиатската квалификация, Ел Джадида (Мароко) – за квалификацията за Африка и Океания, и унгарската столица Будапеща, която ще приеме европейския турнир.

UWW вече потвърди и датите за състезанията. Ел Джадида ще домакинства между 12 и 14 март, а Будапеща ще организира европейската квалификация от 19 до 21 март. Последният турнир ще бъде в Сиан от 26 до 28 март.

Световната централа потвърди също, че последният шанс на борците да си осигурят място на Олимпийските Игри в Токио 2020 ще бъде в София, като събитието трябва да се проведе от 29 април до 2 май.

UWW припомни, че точно половината от квотите за Олимпиадата бяха спечелени преди началото на глобалната пандемията на коронавируса да наложи отлагането на Токио 2020 за следващата година.

По шест квота във всяка категория бяха спечелени на Световното първенство, докато по две места във всяка категория бяха спечелени на Панамериканския квалификационен турнир.

UWW също потвърди, че първенството на Океания ще се проведе в Американска Самоа от 29 до 31 януари, а африканското първенство следва в Маракеш в Мароко от 2 до 7 февруари.

Полша ще бъде домакин на Европейското първенство, като събитието ще се проведе в Катовице от 8 до 14 февруари. Алмати в Казахстан ще е домакин на азиатското първенство между 16 и 21 февруари.