В Серия “А” обсъждат нови дати за рестарт на сезона

Прочетена:152
В Серия "А" обсъждат нови дати за рестарт на сезона 1
0 0

Италианската Серия “А” може да бъде последното голямо първенство, което ще се поднови. Към момента се обсъждат две нови дати за рестарт на футбола в Калчото – 13 и 20 юни. Това съобщи министърът на спорта на страната Винченцо Спадафора специално за “Футбол Италия”.

Италия бе силно засегната от коронавируса като е страната в Европа с най-много заболели и смъртни случаи от Covid-19. Въпреки това отборите от Серия “А” са категорични, че независимо от рисковете, сезонът в италианския елит ще се доиграе.

“Работим върху две възможности с начални дати за възобновяване на първенството в Серия А – това са 13-и юни и 20-и юни. Пристигна протокол от Лигата с искане за възобновяване на първенството и той прилича на онзи, който бе подписан за подновяване на тренировките. В четвъртък ще вземем решение готови ли сме да подновим работата си и кога ще бъде възможно да се направи това” заяви Винченцо Спадафора.

Вчера стана ясно, че в Серия “А” вече няма да има мачове следобяд. Заради горещините през лятото при подновяването на сезона, всички двубои ще се играят само вечер.

Към момента лидер в първенството е отборът на Ювентус с 63 точки. Големият им съперник за титлата този сезон е Лацио, който е с 62 пункта, а трети е Интер с 54 точки и мач по-малко.

Сподели