В Серия “А” обсъждат нови дати за рестарт на сезона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Италианската Серия “А” може да бъде последното голямо първенство, което ще се поднови. Към момента се обсъждат две нови дати за рестарт на футбола в Калчото – 13 и 20 юни. Това съобщи министърът на спорта на страната Винченцо Спадафора специално за “Футбол Италия”.

Италия бе силно засегната от коронавируса като е страната в Европа с най-много заболели и смъртни случаи от Covid-19. Въпреки това отборите от Серия “А” са категорични, че независимо от рисковете, сезонът в италианския елит ще се доиграе.

“Работим върху две възможности с начални дати за възобновяване на първенството в Серия А – това са 13-и юни и 20-и юни. Пристигна протокол от Лигата с искане за възобновяване на първенството и той прилича на онзи, който бе подписан за подновяване на тренировките. В четвъртък ще вземем решение готови ли сме да подновим работата си и кога ще бъде възможно да се направи това” заяви Винченцо Спадафора.

Вчера стана ясно, че в Серия “А” вече няма да има мачове следобяд. Заради горещините през лятото при подновяването на сезона, всички двубои ще се играят само вечер.

Към момента лидер в първенството е отборът на Ювентус с 63 точки. Големият им съперник за титлата този сезон е Лацио, който е с 62 пункта, а трети е Интер с 54 точки и мач по-малко.