В Серия “А” започват групови тренировки, но стартът на сезона не е сигурен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Клубовете от Серия “А” ще могат да провеждат групови тренировки от утре /18 май/. Това потвърди Министър председателят на страната – Джузепе Конте. Той каза също, че са необходими още някои гаранции, за да може сезонът в Италия да бъде подновен.

Италианската футболна федерация и Правителството на страната одобриха медицински протокол, който обаче бе отхвърлен от клубовете и Асоциацията на играчите. Сред предложените мерки фигурираше, че ако даден играч бъде заразен с коронавирус, то целият тим трябва да бъде поставен под карантина за 15 дни. Отборите и футболистите от Калчото искат да следват модела на първенствата на Германия и Испания, който гласи само заразеният играч да бъде изолиран.

В близко бъдеще се очакват нови преговори между страните по отношение на здравния протокол. Все пак има обявена дата за подновяването на Серия “А”. Очаква се италианското първенство да бъде възобновено на 13 юни. Премиерът на Италия обаче не бе конкретен и не е сигурен дали сезонът може да бъде рестартиран тогава.

“Преди кампанията да бъде подновена, имаме нужда от някои гаранции. Проведох разговор с Министъра на спорта – Винченцо Спадафора, като тези гарантии ги нямаме на този етап. Надявам се да стигнем до тях колкото се може по-бързо, заяви Джузепе Конте.