“Вълците” не са напреднали в преговорите за нападател на Аталанта
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Жозе Моуриньо може и да не получи Дуван Сапата

Преговорите между Рома и Аталанта за колумбийския нападател Дуван Сапата са в застой, твърди Фабрицио Романо. Стрелецът вече договори личните си условия с “вълците” преди няколко седмици и в момента чака двата клуба да се разберат за цената му. Той е вдъхновен от идеята да играе под ръководството на Жозе Моуриньо и напира трансферът да бъде осъществен час по-скоро.

Причината за забавянето на транфера на Сапата е контузията, която гласеният за негов заместник и партньор в атака на новата покупка Джанлука Скамака получи. 21-годишният нападател Ел Билал Туре ще трябва да влезе в обувките на Сапата, ако той премине в Рома през следващата кампания. Това за момента обаче не е възможно, тъй като той се намира в лазарета. По-лошата новина за Гасперини е, че не се очаква Туре да се върне в игра скоро.

Това означава, че Аталанта ще трябва да намери нов нападател, който да привлече в оставащото време до края на трансферния прозорец, за да може да пусне спокойно Сапата в Рома. Ако това обаче не се случи, шансовете Гасперини да се раздели с нападателя си и то предоставяйки го на пряк конкурент са доста малки. Ключово в тази ситуация обаче може да бъде и това колко силно Сапата иска да отиде в Рома, защото той може с поведението си да застави Аталанта да го продаде, дори и тимът да няма негов готов заместник.